Campionat de Formes de Kung Fu a Matadepera

Els nostres practicants més menuts tenen una cita important el dissabte 22 de març a les 10h, perquè participaran en el campionat de formes de kung fu que es celebrarà a Terrassa, Matadeperaentre el nostre club i el CEIP Ramón y Cajal, Gimnàs Tosca, Club de peses Terrassa i el CEIP Vapor Gran.

La pràctica de les formes és essencial: des de sempre, des de l’antiguitat, es practiquen formes, el material que ensenya i guarda l’essència de l’art. Des de la nostra humil experiència sabem que la repetició d’aquests complexos exercicis fa que entri un tipus de llenguatge corporal dins del cos en forma de memòria muscular. La llarga pràctica a través dels anys fa que aquests llenguatge es manifesti de forma automàtica en una situació corporal (tant de pràctica com de risc), doncs no hi ha temps ni espai per pensar amb la nostra ment racional.

En el campionat es puntuaran les formes tenint en compte els següents punts: la qualitat i amplitud de les postures, la fluïdesa de les transicions, la respiració i la veu, el ritme de la forma i la decisió del practicant, l’actitud i joïa, etc, per finalment aplaudir la bona feina nostra i la dels altres, aprendre i millorar.

Aquests campionants s’organitzen amb la intenció de motivar al practicant infantil/juvenil amb una simpàtica “pressió” de voler “actuar” davant d’un públic, i de compartir lloc i espai amb altres practicants d’altres ciutats i clubs. És una oportunitat per veure com es manifesta els fruits del seu treball diari.

campionat de formes